Hjem Kjøp Boken! Boktrailer TV-Lesestund Om Boken Innhold Bilder Nei-Forlag Om oss
Trekranen

Skrevet og designet av Stein Eikesdal og Svein Engelsgjerd.
(Den Dynamiske Duo SE²)

Det skal vel symbolisere en flom av ord fra et inngrodd tre og er i surrealismens verden likegyldig til sine omgivelser. Akkuratt som bokens innhold. Totalt likegyldig til alt og alle.

LES: Vi har arbeidet i pur harnisk!

En surrealistisk, sarkastisk, ironisk og morbidisk voldtektsreise tvers gjennom Norge, og deretter. 6 år måtte til for å mane frem denne boken. Denne boken er skrevet av og for folk med en spesiell humor. Noe De kanskje merker straks De har begynt å dykke ned i vår sanseløse vurdering av ord og manipuleringer basert på grammatikken i det Norske språket.

Ideen med denne boken er å mane frem en svart, forvridd og en ganske gal type humor for De av dere som finner slikt tiltalende. Vi kan ikke legge skjul på at det også finnes tyngre humor som må smakes på av det enkelte individ.

Vi er alle like på innsiden står det, men noe sier oss at det ikke stemmer i tankegangen og på utsiden. Spør Deres beste venn om hva henne/han synes om akkurat det samme som De har lest. Resultatet kan bli forbløffende, vill latter eller total blokade av Deres vennskap for de kommende 4 årene...

La oss si det slik at hvis De kan le av en asfaltbelagt vei, så kan De høyst sannsynlig klare å presse mange timer latter og glede ut av denne boken, om og om igjen.

Gjennom hele boken vil vi omtale personer, folk, mennesker, leseren for et "enkeltindivid". Dette for å styrke bokens egoistiske sjel.

Vi har tatt utgangspunkt i de enkle ting som enkeltindivider flest ikke tenker på så mye over i hverdagen. Det kan være et enkelt ord eller hele setninger, uttrykk eller helt surrealistiske vridninger og manipuleringer av tilsynelatende uskyldige ord og setninger.

Vi er fristet til å kalle vår humor for surralihumor (en variant av ordet surrealistisk), da vårt budskap ikke likner på hverken trønderhumor, blondehumor, svenskehumor, grisehumor, klisjehumor eller annen kjent primitiv påtvunget oppskriftshumor (som f.eks. oppstår under brylluper, festmiddager og julebord av forskjellige arter) der man må le bare fordi det er forventet av Dem at de skal nemlig det. "Alle andre" gjør det jo!

Vi tilbyr et friskt alternativ med en smak av tørt vann. Vi foreslår også at De høyt og tydelig roper ut ordene når vi ber Dem om det. Dette er for at De skal høre hvordan ordet egentlig høres ut. Det vil også gi Dem bedre inntrykk av hvor dumt ordet høres ut, og hjernen Deres vil selv begynne å henstille seg etter bokens åpenbaringer.

Vi gir deg avansert humor ved voldtekt av det Norske språk og Dens tilhørende ord. Det er dette som har gjort oss i stand til å inkludere den tilsynelatende uskyldige hverdag i vår hengivende bok.

Alle ord har sin egen sjarm og styrke, mener vi.

Vel, sant nok er ikke dette alltid tilfelle. Vi har i en av våre brainstormer kommet frem til et produkt som faktisk ikke har sin egen sjarm og styrke. Det som er sørgelig med det hele er at dette produktet befinner seg på toalettet vårt, som igjen er et humoristisk element i boken vår og ellers i livene våre.

For hva kaller vi den sugekoppen vi bruker til å rense et forstoppet dasshøl med? Den som sier "tjokk, slurp, tjokk, slurp" når den dras i en sådan bevegelse som opp og ned samtidig som man holder den med begge hendene.

Ja, hva heter den? Observante enkeltindivider vil nok hyle ut i vill glede at den heter: Sugekopp. Men, er det virkelig et dekkende ord?

Nei, fordi det er flere ting som heter sugekopp og den brukes i flere sammenhenger. Dessuten er en sugekopp med et kosedyr ment til å henge på bilvinduer i lengre tid, helt til solen lar den forfalle. Hvordan vi kan sammenligne dette med et doredskap er morbid og tildels langvarig forstyrrende! Hvis man kaller doredskapet for sugekopp, hvorfor lar vi ikke den henge fast nede i doskålen da? Med et perverst lite bamsehode på toppen!

Les ellers mere om dette på side 183 i boken. Ja, her er det duket for en vill diskusjon i tiden fremover, og vi overlater det til Dere lesere. Noen ord har spontan styrke og humor, mens andre må drøvtygges på. Men de er alle i slekt med vårt språk og fortjener å bo under samme tak.

Vi håper med dette at De kan ta fram gleden og latteren neste gang du passerer en lyktestolpe med defekt lyspære etter å ha lest denne boken!

NB!
For å finansiere boken og dens utlegg, har vi måttet godta rubrikkannonser gjennom hele boken. Vi beklager så meget, men vi har et supertilbud til deg! (Se side 6 i boken)

NB!
Vi er også pålagt av påstandsforbundet å innlegge diverse påstander rundt omkring i boken. Disse blir merket med "PåSTAND"

NB!
For at Dere lesere ikke skal gå glipp av de seneste nyhetene som dukker opp under bokens gang, har vi altså måtte avbryte boken opptil flere ganger med rykende ferske nyheter fra inn og utland. Dagen blir ikke helt den samme uten disse avbrytelsene!

Obs!
Vi tar intet ansvar for følger som måtte skje etter at De eventuelt får et hysterisk latteranfall eller søvnløse netter som følge av ovenfor nevnte lyktestolpe.

Vi gjør også oppmerksom på at å lese denne boken er noe De gjør på eget ansvar og initiativ. Boken kan i noen tilfeller brukes som oppslagsverk!

Som De ser, har selv undertegnede store problemer med å holde humoren tilbake fra den tiltenkte seriøse delen av boken. Skaff Dem murbløtt og sørg for å ha god plass til sild+halshogging i huset!

Vil De vite mere? Begynn å les!

Lykke til!

Trekranen
En surrealistisk, sarkastisk, ironisk og morbidisk voldtektsreise tvers gjennom Norge, og deretter.
Boken 'Trekranen' - Skrevet og designet av Stein Eikesdal og Svein Engelsgjerd - Kopirettigheter 1998-2022. Webdesign av Stone Oakvalley Studios